Маја Мухиќ: Политичката елита е виновна за недоволни или влошени меѓуетнички односи

Самите етнички заедници верувам дека имаат далеку поизразен капацитет за соживот отколку што тоа го наметнува политичката елита, вели универзитетската професорка по мултикултурализам Маја Мухиќ во интервју за Нова ТВ