Активни десетина пожари, благодарност од државниот врв до сите вклучени во справувањето со огнената стихија

На територијата на целата држава до синоќа беа активни дестина пожари, од кои дел беа локализираани или ставени под копнторла. На терен продолжуваат напроти за справување...