ЕСМ ќе помогне за обновување на електроенергетскиот систем на Украина

Директорот на ЕСМ, Васко Ковачевски, имаше средба со амбасадорката на Украина, Лариса Дир и заменик-амбасадорот, Роман Буга. На средбата се разговараше за тешката состојба во енергетскиот сектор...