И Црквата се сомнева во пописот – религиозната припадност не е точно претставена

Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква -Охридска Архиепископија (САС на МПЦ-ОА), разгледувајќи ги официјaлните резултати на пописот на населението, изразува сомневање во неговата статистичка прецизност, соопштија...

Во Скопје живеат 526 502 жители или повеќе за 20 000 од 2002 година – се зголемил и бројот на станови за над 50 000

Скопје расте во секој поглед – ова е генералниот заклучок од пописот кога ќе се спореди со бројките од последниот попис пред дваесет години. Според сегашниот...

Во Македонија живеат 1.836.713 жители

Државниот завод за статистика денеска ги објави официјалните резултати од Пописот на земјава што се спроведе во земјава минатата година. Како што објави директорот на ДЗС,...