Први резултати од пописот во Србија: Има 6,7 милиони жители, или половина милион помалку

Според првите резултати од Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2022 година, во Србија има 6.690.887 жители, соопшти денеска директорот на Републичкиот завод за статистика,...