Обвинителството гони поранешен министер без ресор, екс јавен обвинител од Делчево и раководител во Министерстото за финансии

По повеќемесечна предистражна постапка, јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал донесе наредба за спроведување на истражна постапка против десет лица за...