Јованка Тренчевска

Тренчевска: Mајките и натаму ќе имаат 9 месеци породилно, а четири месеци таткото може да користи родителско отсуство

Не се намалува породилното за мајките, туку четири месеци добива и таткото, изјави за Канал 5 министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска.