По скандалот во Франција, откриено дека најмалку 4.815 малолетници биле жртви на педофилија во Португалската католичка црква

ОД 1950 година најмалку 4.815 малолетници биле жртви на сексуално насилство во Португалската католичка црква, се наведува во извештајот на независната комисија која испитала повеќе од 500 сведоци во текот...