Министерство за плачење

Институцијата која по својата природа се занимава со социјални проблеми ја изгуби основната цел за која постои- хуманоста. Министерството од кое луѓето излегуваат расплакани. Како мајката на девојчето со Даунов синдром или таткото на детето болно од леукемија

Самохран родител на дете со леукемија:Три месеци нема посебен додаток

Веќе трет месец Даме Тренчовски не добил пари за посебен додаток за неговиот син кој боледува од леукемија. Тоа се единствените средства од кои живее овој самохран родител на две деца од струмичко Бања Банско