Царовска: Инвалидските пензии и посвојувањата главни извори за корупција во социјалната заштита

Mинистерката за труд и социјална политика на денешниот форум на кој се говореше за тоа дали и како се пријавува корупцијата во институциите, за ефектите и резултатите нагласи дека малку се зборува за корупцијата и, според неа, во образовниот процес недостасуваат програми за ваков тип на едуцирање на населението