Првиот тест за добрососедство успешен, Бугарија не стави вето, потпишан договорот со Фронтекс

Советот на ЕУ ја усвои одлуката за потпишување на Договорот за гранично управување меѓу ЕУ и Северна Македонија. Договорот за гранично управување, инаку познат како Фронтекс,...