МЗ: Сите донирани вакцини од Бугарија ќе ги аплицираме пред истекување на рокот на употреба

Вакцините од производителот „Фајзер“ кои треба да пристигнат како донација од Република Бугарија, ќе бидат аплицирани за 5 до 7 дена од нивната дистрибуција на пунктовите....