Предлогот за задолжителна вакцина ги „разбранува“ синдикатите – не исклучуваат можност и за протести

По најавата од Министерот за здравство, Венко Филипче, на новите предлог-мерки за вакцинација против ковид-19, реагираа од Конфедерација на самостојни синдикати и од Сојузот на синдикати...