Павле Трајанов предлага Собранието да усвои заклучок за бришење на делот со едностраните декларации за македонскиот јазик

Пратеникот Павле Трајанов од име на неговата партија Демократски сојуз испрати до претседателот на Собранието Талат Џафери негов предлог – заклучоци што треба да ги усвои...