Ќе биде претставен предлогот за амнестија на дел од учесниците од 27 април

Работната група за помирување на Интерпартиската парламентарна група за помирување, реформи и интеграција во Собранието на Република Македонија, денеска ќе го одржи вториот работен состанок на...

Власта го чека предлог законот за амнестија од независните пратеници

Откако предлог-законот за амнестија за 27 април, поднесен од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, вчера не го доби потребното мнозинство да биде ставен на дневен ред пленарна собраниска седница, независните...