Маки на трансродовите лица во земјава: На 20 годишно момче му било барано да се соблече на граница

20-годишно трансродово момче од Скопје било принудено да ги покаже гениталиите на хрватски гранични служби за да ја помине српско-хрватската граница. Настанот се случил во 2019...