Алтернатива предложи: Беким Сали – министер за здравство, Адмирим Алити – министер за администрација, Хисни Исмаили – потпретседател на Собранието, Орхан Муртезани – директор на МЕПСО

Алтернатива вечерва, по седницата на Централното претседателство, ги обелодени предлозите за повеќето кадровски решенија во новата влада – Беким Сали за  министер за здравство, Адмирим Алити...