На млада пациентка со леукемија пресадени матични клетки од несроден дарител, го барале со месеци

Благодарение на кампањата за зголемување на бројот на несродни донори на матични клетки „Биди срцевина, биди херој“, по неколку месечно побарување, обезбедивме соодветен несроден донор, генски...