Нема струја во Ресен и Преспа

Се реконструира дистрибутивната мрежа. Ресен и Преспа ќе добијат струја околу 18 часот. Жителите на градот Ресен и на сите населени места во Преспа денеска ќе...

Преспа со најуспешна туристичка сезона, останува проблем сместувањето

Преспа има една од најуспешните туристички сезони во последните пет-шест години, но потребни се повеќе сместувачки капацитети, оцени градоначалникот на Општина Ресен Живко Гошаревски. Плажите се...

Теренската имунизација во Преспа со резултат над очекуваниот

Постарите со аргументи од животно искуство ги убедуваат помладите со искуства од  социјалните мрежи дека вакцинацијата е неопходна Акцијата за теренска имунизација против коронавирусот донесе неочекувано...

Се одржа Фестивалот “Meet Prespa 2021”

Викендов се одржа третото издание на Фестивалот “Меет Преспа”. Оваа година Фестивалот на традиционалните преспански специјалитети беше организиран во село Љубојно каде дваесетина домаќинства од регионот...