Соботка: Ветото на Бугарија кон Северна Македонија е неподносливо и го урива угледот на ЕУ

Австрија никогаш нема да и одобри на Украина статус на земја-кандидат за членство во ЕУ на сметка на земјите од Западен Балкан, изјави претседателот на австрискиот...