Превентивни активности во летниот период за безбедност во сообраќајот

Под мотото „Вози одморен“, РСБСП ќе спроведе сообраќајно превентивни активности во летниот период, информираат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот во рамките на денешната работна средба...

Превенција, а не губење на човечки животи

Но, целта на секоја држава е да има помалку болни. Да се намали процентот на заболени од рак, да се намали смртноста на новороденчињата, на родилките, да се елиминираат причинителите. Зарем, тоа не е примарна работа на една држава за да има здрава нација и помалку трошоци?