Горан Стефановски

„Сите живи суштества се раѓаат со инстинкт за преживување“: Нови преводи на пораката на Горан Стефановски

„Сите живи суштества се раѓаат со инстинкт за преживување. Пајаците, за да преживеат, ткаат мрежи. Луѓето, за да преживеат, ткаат приказни. За нас нема ништо поважно...