Кучињата во Чернобил би можеле да ги научат истражувачите како луѓето можат да опстанат по еколошка катастрофа

Бездомните кучиња кои живеат во Чернобил може да им дадат на научниците насоки за тоа како луѓето би можеле  да преживеат и во најзагадените средини, објавија...