Ѓоргиев: Изјавата за бришење на „бугарски“ од фашистички окупатор е порака за разговори за историско помирување

Историчарот Драги Ѓоргиев, претседател на макeдонскиот тим во заедничката македонско-бугарска Комисија за историски и образовни прашања, смета дека изјавата на премиерот Зоран Заев за бришење на...

Заев: Нема дилеми кога се употребува „на Северна Македонија“, а кога македонско

Кога се претставува државата, а фудбалската репрзентација ја претставува државата, тогаш се употребува „на Северна Македонија“, додека македонско, македонска, Македонец, сите делови на придавката, нашиот идентитет,...