Кај починатите пациенти на прилепската болница имало бактерии, Обвинителството истражува

Државниот санитарен и здравствен инспекторат со решение ја задолжи прилепската болница да врши месечен, наместо квартален бактериолошки мониторинг во одделите со висок ризик. Да назначи овластен...