Едномесечно примирје: Пакистан објави прекин на огнот со талибанците

Пакистанските власти објавија едномесечен прекин на огнот со пакистанските талибанци, главната вооружена група која стои зад бројните напади врз безбедносните сили и цивилите во последните 14 години....