Примислав Димовски е началник на новата Единица на интервентна полиција

Новата Единица што ќе работи во состав на Секторот за внатрешни работи и ќе делува на територијата на град Скопје е формирана со фузија од досегашната Единица за јавен ред и мир, Единицата за прв одговор и интервенција „Алфи“ и Единицата за асистенции, спровод и обезбедување на транспорт