Продадена зградата на мисијата на СФРЈ во Њујорк за 50 милиони долари, наследник е и Северна Македонија

Една од најстарите њујоршки вили, која Југославија ја купила во 1946 година е продадена за 50 милиони долари во готовина, потврди најголемата агенција за недвижности во...