Македонската Влада прва во регионот, а Собранието на трето место според Индексот на отвореност

Според истражувањето, најотворена е Владата на Северна Македонија, која исполнува 83,43 проценти од поставените критериуми за отвореност, по која следи Советот на министри на БиХ со...