Османи му го прекинал договорот на членот во мешовитата македонско-бугарска комисија, професорот Ванчо Ѓоргиев

Откако не поднесол оставка, а по истрагата на наводите на членот од мешовитата македонско-бугарска комисија професорот Ванчо Ѓоргиев за директни мешања на висок функционер од МНР...