Градоначалничката на Вашингтон повторно со прокламација за Илинден

Обединетата Македонска Дијаспора од САД ,соопшти дека градоначалничката на Вашингтон Мјуриел Бaузер издала Прокламација со која повторно го прогласила, 2-ри август 2021 година за Ден на...