ИНФОГРАФИК: Просечната плата за само три години порасна за 7.000 денари

Зголемувањето на минималната плата  директно влијае на зголемувањето на просечната плата, според податоците на Државниот завод за статистика просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември...

Просечната плата надмина 500 евра

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март годинава, изнесува 31.080 денари и во однос на март лани е зголемена за 10,1 процент, објави денеска Државниот...

Просечната нето плата во јуни повисока за 7 проценти споредбено со истиот период лани

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен во јуни годинава изнесува 28.744 денари, а просечната бруто палта 42.950 денари. Според податоците на Државниот завод за статистика,...