Шпанскиот Сенат едногласно го ратификува Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Шпанскиот Сенат на пленарна седница едногласно го ратификува Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Гласањето беше без физичко присуство на сенаторите, поради состојбата со коронавирусот...