Што се договорија Македонија и САД на првата рунда стратешки дијалог: Силен ветер во грб од Вашингтон

Вчера во Вашингтон се одржа првиот состанок од процесот за Стратешки дијалог меѓу Соединетите Американски Држави и Република Северна Македонија, и по тој повод Владите на...