Вселенската Патријаршија и МПЦ-ОА во прво заедничко сослужување на света литургија

Во Соборниот храм на Вселенската Патријаршија „Св. Георгиј Победоносец“ во Истанбул денеска во 08:00 часот по македонско време, вселенскиот патријарх г. Вартоломеј и архиепископот охридски г....