Првата посета на бугарскиот премиер Петков на 18 јануари, Скопје и Софија подготвени за конструктивен дијалог

Запрашан за историјата што останува проблем меѓу двете земји, дури и ако сите други работни групи постигнат одреден напредок, Петков рече дека верува оти луѓето би...