Утре се отвораат границите: Без тест и карантин во Србија, Албанија, Косово и Турција

За патување во Бугарија и Грција како земји членки на ЕУ важат насоките дадени од ЕК за отворање на границите од 1 јули. Во меѓувреме, Словенија и Хрватска најавија можност за заострување на граничниот режим и повторно враќање на обврската за двонеделен карантин за лицата кои доаѓаат од Србија, од БиХ, од Црна Гора, од Албанија, од Северна Македонија и од Косово