(Директно) Воздушниот простор на Република Северна Македонија официјално се вклучува во системот на НАТО воздушно патролирање

Денеска во 14:30 часот, воздушниот простор на Република Северна Македонија официјално се вклучува во системот на НАТО воздушното патролирање.  За таа цел во воздушниот простор над...