Уставниот суд одлучува дали ќе има предмет за Одлуката за распуштање на Собранието

По завршување на денешната седница на Уставниот суд на Република Северна Македонија, судиите на работен состанок ќе расправаат по предлогот на судијата Осман Кадриу за поведување...