Румен Радев

За овој Самит на ЕУ веќе е доцна Бугарија да го укине ветото за Република Северна Македонија, вели претседателот Радев

Навистина напредуваме – промената на Уставот од страна на  Република Северна Македонија, е веќе прифатено да се случи и никогаш не сме зборувале за малцинство овде...