Радио телевизија Љубљана, Словенија

Словенија донесе закон за деполитизација на јавната телевизија за да ја заштити од „политичко и сигурно уништување“

Словенците вчера на референдум усвоија закон со цел да се спречат политичките назначувања во јавната телевизија, откако медиумската клима во земјата се влоши за време на...