Просечната нето плата во јуни повисока за 7 проценти споредбено со истиот период лани

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен во јуни годинава изнесува 28.744 денари, а просечната бруто палта 42.950 денари. Според податоците на Државниот завод за статистика,...