Американската амбасада во Бугарија е длабоко загрижена од изјавата на Радев дека Крим е руски

Амбасадата на САД во Бугарија реагираше во врска со изјавата на новоизбраниот бугарски претседател,Румен Радев, дека Крим е руски. Како што пренесува дописникот на МИА од...