Пратениците од опозицијата со критики за преговорите со Бугарија, власта е децидна дека ќе бидат во согласност од усвоената Резолуција

Бурна дебата во рамки на Комисијата за надворешна политика во Собранието на РСМ поттикната од нововоспостановените односи помеѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија.  Пратениците од...

Османи: Никој не преговара за идентитетот и јазикот тоа е право на самоопределување на секој човек-во преговорите се водиме целосно од државните позиции

Идентитетот, јазикот и другите идентитетски атрибути се прашања кои произлегуваат од правото на самоопределување на секој човек и никој не преговара за нив – дециден е...

Ѓурчиновски на рапорт кај Пендаровски: Годишно реферирање за борбената готовност на Армијата

Началникот на Генералштабот, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски денеска ќе го информира врховниот командат на вооружените сили и претседател на државата Стево Пендаровски за борбената готовност на Армијата...