ЕП побара преговори со Македонија во јуни 2019, но и подлабоки реформи

Со исклучок на неколку екстремистички гласови од Грција и Бугарија, огромното мнозинство европратеници синоќа на дебатата пред гласањето за Извештајот за Македонија побараа старт на преговори...