Украинското МНР најостро ја осудува намерата на Русија да започне регрутација на привремено окупираните територии на Украина

Министерството за надворешни работи на Украина најостро ја осудува намерата на Русија да започне есенски повик за служење во редовите на руските вооружени сили на 1...