Полицаецот кој го уби Рејшард Брукс се соочува со смртна казна или доживотен затвор

Последниот случај на смртоносно полициско насилство врз црнец во САД се заострува. Против полицаецот во американскиот град Атланта е покренато обвинение за убиство