Бектеши: После повеќе години РЕК Битола ќе работи со полн капацитет и ќе произведува струја од сите три блока

Новиот трансформатор за Блок 3 во РЕК Битола кој се изработуваше во фабрика во Турција пристигна во РЕК Битола. Министерот за економија Крешник Бектеши во објава...

Охис

ДИЖС: Инкасирани над 300.000 евра од казни и спогодби-формиран нов сектор за инспекциски надзор во природа

Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) во периодот јануари-ноември има реализирано 1928 инспекциски надзори, што е надминување за 20,9 отсто во однос на планираното. Изготвени се...

Влада: ЕСМ произведе струја во целост за домаќинствата, саниран дефектот – Осломеј вратен на мрежа

АД ЕСМ на 27.10.2022 година произведе 10.986 MWh електрична енергија и целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи. Во Термоелектраните произведени...

Ремонт на Блок 1во РЕК Битола

Во РЕК Битола се прави ремонт на Блок 1, соопшти утрово компанијата. Во активностите се вклучени вработени на комбинатот и стручни лица од домашни компании. Заради...

ЕСМ подготвува изградба на четири сончеви електрани во РЕК Битола со моќност од 280 мегавати

Акционерското друштво ЕСМ подготвува изградба на четири фотонапонски електрани во РЕК Битола со вкупна инсталирана моќност од 280 мегавати. Првата електрана од 20 мегавати ќе биде лоцирана...

Ковачевски и Матевски славеа заедно Нова година со работниците во РЕК Битола ФОТО

 Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и директорот на РЕК Битола, Пеце Матевски, Новата година ја дочекаа со работниците во комбинатот.  Ковачевски и Матевски им...