Фудбалскиот натпревар Македонија-Косово е настан од висок ризик

Периодот во кој се игра мечот е само две седмици пред парламентарните избори, што значи партиите ќе бидат во екот на кампањата, која отсега е валкана и непристојна а ескалација на говорот на омразата од трибините може дополнително да ги вжешти страстите на политичкиот терен