Само 1,4 отсто од пластичниот отпад во Македонија се рециклира, а над 8 000 тони батерии и електрична опрема

Само 1,4 отсто од пластичниот отпад во РС Македонија се рециклира и тоа е поразителен податок, велат од Министерството за животна средина и просторно планирање и...